Verlatingsangst hond trainingsprogramma

Veel honden vinden alleen thuisblijven maar niks. Een aantal van deze honden ontwikkeld verlatingsangst wat zich uit in huilen, blaffen, onzindelijkheid bij alleen thuis blijven en ook in dingen kapot maken. Dit is over het algemeen erg verdrietig voor de hond en zijn baasje en vaak ook voor de omgeving die overlast ervaart door het geblaf van de hond. Verlatingsangst is een serieus probleem.

Ik heb een intensieve training gevolgd om jou te helpen dit probleem te tackelen! En wel met de nieuwste mogelijkheden op het gebied van mediagebruik en trainingstechnieken. Jij en ik werken volledig online samen om de hond te leren dat de wereld niet vergaat als hij alleen thuis is. We werken met obersvaties dmv video, google drive, google sheets en zoom.

Bereid je voor op een intensieve training die je 5x per week een half uur per dag gaat kosten. Veel tijd? Ja en nee. We moeten een solide basis leggen en dat kost tijd, maar eenmaal doorlopen is het een investering geweest voor een aangenamer leven voor jouw hond maar ook van jou. Je kan weer met een gerust hart weggaan.

Ben ik al die halve uren per dag met jou online en lopen de kosten daarmee erg op? Nee we starten samen met een eerste 1-2 uur durend consult. Daar gaan we bespreken wat je tegenkomt qua verlatingsangst en ga ik je uitleggen hoe je de eerste nulmeting gaat doen. De nulmeting word een gezamenlijke Zoom-meeting van maximaal een uur op een later tijdstip waarin we gaan kijken wat er precies gebeurd als jij het huis verlaat.

Vanuit daar maak ik voor jou een trainingsplan. Met dit trainingsplan ga jij zelf 5 dagen per week een half uur per dag oefenen en leer ik jou hoe je deze steeds weer kan aanpassen om vooruitgang te boeken. In de weken/ maanden die volgen zullen we naar behoefte een zoommeeting plannen zodat ik mee kan kijken hoe het gaat en zo nodig het trainingsplan kan aanpassen. Dit zal in het begin wellicht 1x per week/ 2 weken een uurtje zijn en als alles loopt neemt de frequentie af. Daarnaast zal ik online regelmatig meekijken in ons afschermde gedeelte waar jouw trainingsplannen en oefensessies te vinden zijn, en dat kost niks.

Waar je rekening mee moet houden is dat we tijd nodig hebben om die veilige basis te leggen. Verlatingsangst is niet in 1-2 weekjes op te lossen. Je moet echt denken in weken en maanden. In de tijd dat we trainen kan de hond tussendoor niet alleen thuis blijven. Dit zal je storen in de training en je steeds terugwerpen in de training. Dus zal je, als je bijvoorbeeld moet werken, een oppasadres voor je hond moeten vinden waar hij ook niet alleen gelaten word of hem mee moeten nemen waar je ook naar toe gaat. Lastig? Nee valt mee. Wellicht heb je familie waar hij, als jij weggaat naar toe mag, een wandelmaatje waarmee je afwisselen kan qua oppas, een dagverblijf waar hij heen kan, of bijvoorbeeld een oproepje in de buurtapp om iemand te vinden. Met creatief denken komt het meestal wel tot een oplossing. En bedenk, uiteindelijk is het tijdelijk, het doel blijft om hem te leren alleen thuis te blijven.

Kosten:

  • Eerste consult, inclusief uitwerking plan, nulmeting €135,-
  • vervolgconsulten naar behoefte €45,-

©behavetraining 2021